[Contingut] [Navegació] [Tornar a l'inici]

CURS D'ESTIU ONLINE 2020: Cinc batalles de l'Edat Mitjana06/07/20 a les 18:58

Batalla del Puig por Marzal de Sas


Des de la Universitat de Girona hem muntat un curs d’estiu en línia, de caràcter divulgatiu, dedicat a cinc batalles medievals que van des de la batalla de Hastings (1066), decisiva en la història d’Anglaterra i d’Europa, i que va inspirar el famós tapís de Bayeux, fins a la batalla de Lucocisterna (1324), que va fer possible la conquesta de Sardenya per part de la Corona d’Aragó. Es tracta de cinc batalles ben diferents: n’hi ha per mar i per terra, n’hi ha unes en què s’enfronten cristians contra cristians, mentre que en d’altres lluiten cristians contra musulmans, i fins i tot hi ha una batalla que tot fa pensar que és imminent i que serà decisiva en la conquesta de València, però que al final no arriba a tenir lloc, és a dir una batalla que al final s’esmuny en el no-res.

https://www.fundacioudg.org/en/5-batalles-edat-mitjana.html

El preu de la matrícula és de 35 euros per als estudiants o llicenciats de la UdG i de 55 euros per als altres alumnes d’una altra procedència. El curs té assignat un crèdit de lliure configuració i té com a professors especialistes de primera línia. Si ja heu seguit un curs d’estiu a lletresibits podeu demanar també la rebaixa de vint euros.
CURS D'ESTIU ONLINE 201907/07/19 a les 18:19

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

Marvel i el Món dels Superherois


Imatge presentació del curs 2019

                                  

                                 

Carta de presentació del curs 2019

 


Per matricular-s’hi



Per accedir-hi



CURS D'ESTIU ONLINE 201806/07/18 a les 14:06

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

Grans Bevedors. Història i Literatura de la Passió pel Vi


Imatge presentació del curs 2018

                                  

                                 

Carta de presentació del curs 2018 (PENDENT)

 


Per matricular-s’hi



Per accedir-hi



Graduate Workshop "Courts and Troubadour Culture"12/10/17 a les 12:19

Click here to access our course

Troubadours are a fundamental part of European culture and a rich field of interest for specialists in many fields. Decades if not centuries of publications have enlightened many aspects of troubadour and courtly culture, but there are still unresolved issues, particularly regarding the circulation and reception of troubadours, necessarily involving the role troubadours had in medieval courts and the compilation of manuscripts. We believe only interdisciplinary research will help reframing the problems and guide the answers to many core questions. Within this framework, the project Troubadours and European Identity: The Case of the Catalan Courts (www.facebook.com/TrobEu) addresses this challenge with a number of research goals, but also intends to encourage interdisciplinary research in this field and to foment awareness of an updated view of troubadour culture.

With this aim, the core issues regarding the role of troubadours in courts, the impact of courtly activity in troubadour lyrics and the reality of troubadour performance will be discussed with an interdisciplinary approach in the conference Courts and troubadour culture, held at the University of Girona on 23-24th November. The main sessions will revolve around the court as an institution; court gatherings; the reality of troubadour performance; and the reality of troubadour circulation.

A preliminary part of the workshop is designed to encourage communication between researchers in different fields in order to combine and improve their skills. The chosen platform is Lletres i bits (http://wwwm.lletresibits.cat/) It will set off with presentations by PhD students about their research project. Several forums will follow, chaired by specialists from the multidisciplinary research team of the project Troubadours and European Identity: The Role of Catalan Courts. The chairperson will give an initial presentation about each topic, will encourage PhD students to discuss the relevant, interesting and problematic issues regarding each topic they have encountered during their own research and will give them feedback

CURS D'ESTIU ONLINE 201702/07/17 a les 11:07

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

Llegir i escriure a secundària


Imatge presentació del curs 2017

                                  

                                 

Carta de presentació del curs 2017

 


Per matricular-s’hi



Per accedir-s’hi



CURS D'ESTIU ONLINE 201605/07/16 a les 17:17

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

 Literatura al Batxillerat: Eines per a l'Aula


Imatge presentació del curs 2016

                                  

                                 

Carta de presentació del curs 2016

 


Per matricular-s’hi



Per accedir-s’hi



CURS D'ESTIU ONLINE 201517/06/15 a les 09:40

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

 RAMON MUNTANER (1265-1336):
DITS, FETS I ‘VERES VERITATS’


Imatge presentació curs 2015

                                  

                                 

Carta de presentació del curs 2015

 


Per matricular-s’hi



Per accedir-s’hi



Si voleu fer-vos una idea de quina mena de cursos cuinem cada any podeu consultar algunes de les receptes, de les notes sobre les espècies o dels textos sobre la història de la cuina.

           

 

CURS D'ESTIU ONLINE 201413/06/14 a les 19:30

 

 

CURS  D’ESTIU  EN  LÍNIA

 VIATGERS, GOLAFRES, CUINERS  I  BÓTES DE VI

(UN  PASSEIG  GASTRONÒMIC  PER   L’EUROPA  MEDIEVAL)

https://apps.carleton.edu/reason_package/reason_4.0/www/images/311852.jpg

                                  

Programa del curs

                                 

Per matricular-s’hi


Per accedir-s’hi


Si no vau ser alumnes de Golafres, cuiners i llibres de receptes, el curs d’estiu en línia de cuina catalana medieval de l’any passat, i voleu fer-vos una idea de quina mena de cursos cuinem cada any podeu consultar algunes de les receptes, de les notes sobre les espècies o dels textos sobre la història de la cuina que vam fer servir.

           

 

Gran novetat! (Golafres, cuiners i llibres de receptes)03/07/13 a les 13:12

UN ALTRE TRIPLET
 
Teníem un gran cuiner, André Bonnaure, la màxima autoritat mundial en ‘foie’; teníem una gran cuinera, Carme Ruscalleda, la cuinera amb més estrelles Michelin del món, però ens faltava un ‘sommelier’ o, més ben dit, el ‘sommelier’. I ja el tenim: Josep Roca, del Celler de Can Roca, el millor restaurant del món segons la revista Restaurant Magazine de Londres. Tots tres, per acabar-ho d’arrodonir, vinculats amb Girona i, per tant, també amb Francesc Eiximenis, que, com tothom sap, a finals de l’edat mitjana va escriure sobre menjar més i millor que ningú.
Dia de la poesia a Internet 201317/03/13 a les 19:02

UN CAL·LIGRAMA DIGITAL


Per veure millor l'animació, cliqueu la tecla dreta del ratolí, hi ha un menú per fer Zoom In.

Animació digital de Voravika Wattanasoontorn (Graphics and Imaging Laboratori de la Universitat de Girona) inspirada en el cal·ligrama que Carles Sindreu va dedicar a Ferenc Platko, porter del FC Barcelona, el 1928.

(Per més informació sobre aquest poema, i el partit en què es va inspirar, podeu llegir l'article de Xavier Renedo "De Ferenc Platko a Carles Sindreu)".

Curs d'estiu en línia 201317/03/13 a les 18:28

Curs d'estiu 201209/05/12 a les 13:35




Programa

Matricula-t'hi!
Dia de la poesia catalana a Internet16/03/12 a les 21:05


Avui se celebra el Dia de la poesia catalana a Internet i, per celebrar-ho, Lletresibits, com que la jornada coincideix amb un partit del Barça d’Eric Abidal, Josep Guardiola, Victor Valdés i tants d’altres, us convida a gaudir del cal·ligrama titulat “Futbol”, que el poeta i periodista Carles Sindreu va publicar el 1928 dins del llibre Radiacions i poemes com a record d’una intervenció memorable de Ferenc Platko, aleshores porter del F.C. Barcelona, en el primer partit de la final de copa que va jugar a Santander contra la Reial Societat.
   Si voleu conèixer més detalls d’aquest poema, del partit en si, de l’actuació de Ferenc Platko i dels dos poemes que van escriure sobre la final Rafael Alberti i Gabriel Celaya, podeu llegir l’article que ha preparat Xavier Renedo.

Per llegir l'article, cliqueu sobre la imatge

Comentar en el FÒRUM

Jornada Portes Obertes 201207/03/12 a les 17:18


Taller d'Impremta


Invitació a la presentació del llibre "Introducció a les quatre grans cròniques"27/01/12 a les 18:01

Invitació a la presentació del llibre Introducció a les quatre grans cròniques de Josep Antoni Aguilar Àvila

Cliqueu sobre la imatge
Nit de la Recerca 201120/09/11 a les 16:04

Divendres, 23 de setembre del 2011

El Taller d'Impremta de la Facultat de Lletres de la UdG també hi serà!



PUNT  DE  LLIBRE TROQUELAT


El divendres 23 de setembre el Taller d’Impremta de la Facultat de Lletres, integrat per Xavier Renedo i Enric Tremps, dos membres de la tripulació de lletresibits, serà present, com cada any, a la ‘Nit de la Recerca’. La novetat que es presentarà aquest any serà un punt de llibre troquelat inspirat en un gravat de l’edició llatina de l’”Arbre de Ciència” de Ramon Llull que l’any 1505 va sortir de les premses de Pere Posa a Barcelona.

   Hem triat aquest gravat perquè un dels temes de l’any de la ciència és l’arbre l’altre és la química. La iniciativa ha estat possible gràcies al suport de la Facultat de Lletres, dels Departaments de Filologia i Comunicació i d’Història i Història i Història de l’Art, de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes i del Vicerectorat de Relacions Institucionals, Societat i Cultura.  L’acte tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona entre les cinc de la tarda i les deu del vespre. Serà un plaer saludar-vos i oferir-vos, com a amics de lletresibits que sou, un punt de llibre.


Web Institut de Llengua i Cultura Catalanes

Web Facultat de Lletres UdG

Web de la Revetlla a Girona
CURSOS d'ESTIU 2011 en línia01/06/11 a les 18:36

Del 9 al 23 de juliol


Reis, Cavallers, Burgesos, Mercaderes, Almogàvers i Almogàveres

(Episodis de la Nostra Història Medieval)

 

Dirigit per Josep Antoni Aguilar (UV) i Xavier Renedo (UdG)

 

En col·laboració amb la Seu Universitària de la Universitat d'Alacant a La Nucia

 

5 (cinc) crèdits reconeguts per l'Institut Joan Lluís Vives


+ Informació

—> Matricula-t'hi! <—

 

Amb la col·laboració del



Del 4 al 13 de juliol


Shakespeare al cinema: tres obres, tres versions


Ros and Guil

 

Dirigit per Jordi Sala (UdG)

 

4 (quatre) crèdits reconeguts per l'Institut Joan Lluís Vives



+ Informació

—> Matricula-t'hi! <— 

 

Amb la col·laboració del



Presentació de 15/07/10 a les 17:05



Document PDF
CURS d'ESTIU 201007/05/10 a les 15:59


Del 9 al 23 de juliol



Veure PDF

  + INFORMACIÓ

MATRÍCULA (OBERTA FINS AL DIA 12-7-2010)
Presentació del llibre ART DE PREDICACIÓ AL POBLE25/02/10 a les 18:36



+ INFORMACIÓ
CURSOS D'ESTIU 200909/06/09 a les 08:10

CURS ON LINE



FRANCESC EIXIMENIS ENTRE OXFORD I VALÈNCIA

Deia Martí de Riquer que, com que Eiximenis adreçava les seves obres als pecadors, havia de ser, per força, un escriptor divertit: si no, poca gent l’hauria llegit i les seves obres no haurien tingut gaire èxit. Per commemorar els sis-cents anys de la mort d’Eiximenis, hem muntat un curs on line d’introducció a la seva vasta obra, un curs que esperem que sigui tan amè com la seva prosa, tan clar com les seves obres i tan gustós, com deia Josep Pla de la prosa del Vasari, com una torrada molla d’oli, vinagre i sal.


-> matrícula

+ informació


CURS ON LINE





-> matrícula

+ informació

INTRODUCCIÓ A L'ART DE PARLAR BÉ EN PÚBLIC29/05/09 a les 19:17

ENTRA-HI!
Estiu 2008: Cursos en línia20/06/08 a les 18:36

» Més informació (PDF)

 


CURS D'ESTIU ON LINE DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA - Del «Llibre dels feits» al rei En Jaume

 

» Més informació (PDF)

 


CURS D'ESTIU ON LINE DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA - Història Universal de Paniceiros, de Xuan Bello

 

» Més informació (PDF)


CURS D'ESTIU ON LINE DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA - Meravella, fantasia i absurd a la literatura hispanoamericana

 

» Més informació (PDF)

Presentació a la 2a Fira de Mostres Científica23/11/07 a les 14:07

El web LletresiBits.cat es va presentar durant la 2a Fira de Mostres Científica, organitzada per la Universitat de Girona, els passats 15, 16 i 17 de novembre. La Fira, que es va celebrar a la plaça de la Constitució de Girona, va comptar amb més de 50 estands, i va rebre, només en el dia de la seva estrena, més de 300 visitants.

 

El tema del doble en la literatura dels segles XIX i XX01/07/07 a les 18:45

HermesAtàvic missatger de la mort, bessó sobrenatural, ombra o reflex sinistre, alternativa espectral, corporeització de pulsions internes o xifra abismal del no-res, des de temps immemorials i en gairebé tots els racons del món, el doble ha acompanyat la humanitat. Un enigma dens de suggestions que camina paral.lel a la incògnita de l’individu. Avui dia, a l’època de les identitats líquides, de la construcció i bricolatge del jo, de l’èxit de Second Life, sembla la cosa més natural pensar que hi hagi més d’una possibilitat de ser per a cada persona. I de fet, des de la psicoanàlisi, i abans encara, estem molt avesats a la idea que dins de cada un de nosaltres conviuen múltiples potencialitats. També en la figura del doble s’ha anat plasmant, al llarg dels segles, el dubte vertiginós que no siguem fets d’una única i confortable peça.

 

» Accedir al curs en línia

Humor gràfic03/06/07 a les 14:06

Benvinguts a Lletresibits.cat!04/04/07 a les 18:43

Benvinguts a Lletresibits.cat!

Lletresibits.cat ~ crèdits ~ avís legal